• Оцінка харчування

  • Agency-Slideshow-Panel-01

Оцінка харчування

Стан фактичного харчування оцінюють за допомогою методу триденної вибірки з урахуванням усіх компонентів їжі, які обстежуваний споживав протягом дня. Нутрієнтний склад розраховують з використанням таблиць хімічного складу та харчової цінності продуктів за допомогою комп’ютерної програми, розробленої НТЦ «Віріа».
Програма дозволяє встановити відповідність вживання білків, жирів, вуглеводів, кальцію, вітаміну D, цинку, магнію, фосфору та інших нутрієнтів до вікових референтних значень.


Дані результати враховуються лікарем-консультантом при встановленні діагнозу системного остеопорозу. Середній вміст кальцію та вітаміну D в добовому харчовому раціоні є необхідним для призначення остеотропної терапії. Залежно від дефіциту вказаних нутрієнтів диференційовано призначаються додатково препарати кальцію та вітаміну D.


ЗАПИС НА ПРИЙОМ